Welke haagplant is geschikt voor mij? 0

tuin

Het is weer voorjaar, en kan er in de zomer weer lekker in de tuin gezeten worden. Maar het zou dan wel fijn zijn als je privé in je tuin heeft, dat kan heel goed met haagplanten het is in Maart de beste tijd om je haag te planten. Deze maanden staan namelijk het groei proces van de planten stil, dus kunnen ze nu heel goed geplant of verplant worden. Hieronder staan een 2 tal meest voorkomende haagplanten die ook nog een groenblijvend zijn dus veel prive in de tuin verzorgen.

Laurier


Een laurier is een mooie en sterke struik voor een haag. De bladeren van een laurier zijn ongeveer 5 cm lang en mooi groen. De laurier is een groenblijvende struik. Dit betekend dat de laurier in de herfst zijn bladeren niet verliest. Het zal ook in de winter zijn prachtige ovaal vormige bladeren behouden. Plant je een laurierstruik vrijstaand dan kan de laurier gaan bloeien. De laurier krijgt dan prachtige groen witte bloemen. De bloemen van de laurier zijn klein. De bloemen van de laurier verspreiden een sterke geur. De bloemen verschijnen in Maart en Mei. Na de bloemen krijgt de laurier vruchten. Dit zijn eivormige besjes. In het begin zijn de besjes groen. Als de besjes rijp zijn worden ze zwart. De laurier kan ongeveer 4 meter hoog worden zonder groei. Doordat de laurier een sterke struik is kan de struik wel 100 jaar oud worden. De laurier kun je het beste op humusrijke grond planten. In de volle zon of halve schaduw. Het beste is om de laurier op een beschutte plaats te planten. Dit om de laurier tegen koude en gure wind te beschermen. Als de laurier op een beschutte plek staat kan het bij temperaturen ver onder nul doorstaan. De laurier kan na strenge vorst bruine bladeren hebben. Veelal zijn deze bladeren verdroogd door de vorst. De bladeren zullen van zelf weer opnieuw uitlopen. Je kunt wanneer je de nieuwe groeiknoppen ziet de verdorde bladeren er af plukken. Een vrijstaande laurier kun je het beste in april snoeien. Kort de uitstekende takken.

laurier
De taxus.

De taxus is een traag groeiende struik. Hierdoor is de taxus een ideale struik. De taxus heeft weinig onderhoud nodig. Het zal niet snel een uit de kluiten groeiende struik worden. De taxus komt voort uit de coniferen familie. De taxus is een groenblijvende struik. Dit betekend dat hij ook in de winter zijn naalden niet verliest. Een taxus kan zonder hem te snoeien een hoogte van zo’n twintig meter bereiken. De taxus kan heel oud worden. De taxus is een sterkte plant. De taxus kan tegen een stootje. De takken van een taxus zijn roodachtig en bruin. De taxus heeft donkergroene naalden. Ook heeft de taxus kegels met zaadjes. Deze zaadjes trekt de lijsters aan. Deze zaadjes zijn er geliefd bij de vogels. Voor vogels zijn ze besjes eetbaar. Voor mensen en paarden zijn de besjes zeer giftig. Een taxus kun je het hele jaar planten. Het planten van een taxus kan alleen niet wanneer het sneeuwt of vriest. Plant je de taxus in de zomer, wees er dan van bewust dat de taxus dagelijks voldoende water krijgt. Dit om uitdroging te voorkomen. Een taxus is prima te snoeien. Hij zal weer helemaal uit groeien na het snoeien. Hou er wel rekening mee dat het een traag groeiende struik is. Het heeft dus tijd nodig om weer te groeien. Doordat het een traag groeiende struik is blijft de taxus lang in vorm. Je kunt een taxus zowel in de volle zon of in de schaduw planten. Dit is voor een taxus geen probleem. Het enige waar een taxus niet van houdt is natte voeten.

taxus

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline