Zijn jaloezieën de ideale raamdecoratie? 0

Zijn jaloezieën de ideale raamdecoratie?

Ben je op zoek naar iets om voor de deuren en/of ramen te hangen voor meer privacy of om je huis donker en koel te houden de komende zomer? Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie verkrijgbaar. Denk dan aan gewone gordijnen, maar ook rolgordijnen, lamellen, jaloezieën, paneelgordijnen, en nog veel meer. In dit artikel gaan we in op jaloezieën!

Jaloezieën (laten) inmeten en op maat laten maken

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen. De twee vaakstvoorkomende materialen zijn hout en aluminium. Het is mogelijk om kant-en-klare jaloezieën aan te schaffen in bijvoorbeeld een bouwmarkt of woonwinkel, maar wat ook erg interessant kan zijn, is het op maat laten maken van jaloezieën. Vaak laat je ze op maat maken nadat je ze zelf hebt ingemeten, maar je kunt je raamdecoratie ook door een bedrijf laten inmeten. Dit zijn handige services die ook veel worden aangeboden door bouwmarkten en/of woonwinkels. Het is erg gemakkelijk dat je tegenwoordig zelfs vanuit huis op je laptop of smartphone jouw raamdecoratie kunt bestellen, helemaal op maat! Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je altijd een jaloezie hebt die precies past, wat voor type raam je ook hebt.

De voordelen van jaloezieën

Het een groot voordeel dat de jaloezieën helemaal op maat gemaakt kunnen worden en daardoor precies passen. Zelfs voor kiepkantelramen zijn ze ideaal, terwijl normale gordijnen of rolgordijnen dan toch een stukje onhandiger zijn. Gordijnen moeten eens in de zoveel tijd gewassen worden, wat nogal een werk kan zijn, en rolgordijnen zijn al helemaal lastig schoon te maken. Jaloezieën zijn een stuk eenvoudiger te reinigen door ze simpelweg af te doen met een vochtige doek als ze vuil zijn geworden of stoffig zijn. Een ander voordeel van jaloezieën is dat ze een luxere uitstraling hebben dan gordijnen. Tegenwoordig zijn ze namelijk helemaal hot en zien ze er met mooie ladderbanden helemaal chique uit. Jaloezieën zorgen ook voor meer privacy in je huis, terwijl je wel genoeg daglicht binnen krijgt; gewone gordijnen of rolgordijnen kun je alleen openen of dichtdoen.

De voordelen van jaloezieën

Jaloezieën op maat

Doordat de jaloezieën op maat worden gemaakt, passen ze altijd precies. Vaak gaan op maat gemaakte jaloezieën langer mee dan kant-en-klare varianten. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de materialen en de andere onderdelen. Ze zijn erg stevig en zien er daarnaast prachtig uit! Wil je voor luxe gaan, ga dan voor jaloezieën op maat. Je profiteert dan bovendien van garantie op je jaloezieën en je bent geen tijd en moeite kwijt aan het zelf monteren van kant-en-klare versies, omdat op maat gemaakte jaloezieën uiteraard al passend zijn en mooi aansluiten op het raam. Je hebt niet eens extra gereedschap nodig! Nog een voordeel van jaloezieën op maat is het feit dat bijna alle formaten mogelijk zijn, terwijl de kant-en-klare varianten vaak een bepaalde afmeting hebben. Meestal kun je deze nog wel inkorten, maar hiervoor heb je natuurlijk ook weer apparatuur nodig zoals een speciale knipper. Helemaal netjes kun je het inkorten bovendien niet zelf doen: er blijven altijd wel scherpe halen en het ziet er nooit zo mooi uit als jaloezieën op maat.

Aluminium jaloezieën

Wist u dat aluminium jaloezieen zelfs op maat gemaakt kunnen worden tot ongeveer vier meter breed? Dit is een voordeel vergeleken met houten jaloezieën, die tot maximaal 2,6 meter breed op maat zijn te bestellen. In vergelijking met houten jaloezieën zijn aluminium jaloezieën bovendien gemakkelijker schoon te houden en hebben ze vaak een langere levensduur.

Dus: zijn jaloezieën de ideale raamdecoratie? Het antwoord is: absoluut!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline