Zo maak je je huiskamer industrieel 0

huiskamer industrieel

Een industriële huiskamer creëren doe je met deze tips

Wil jij een industriële huiskamer creëren? De industriële stijl is zeer populair en niet meer weg te denken. Zo wordt er in deze stijl veel gebruik gemaakt van kleuren zoals zwart, grijs en wit. Ook de betonlook wordt veel gezien op muren. De meubels bestaan veelal uit hout, leer, beton of staal. Tevens wordt er gemixt met vintage elementen, zoals een Perzisch tapijt en vintage lockers. Ontdek in dit artikel hoe je een industriële huiskamer creëert.

De basis van de industriële huiskamer

Het begint allemaal met de basis: de muren. Als je een saaie wand hebt of een wand in een felle kleur hebt, is het erg leuk om deze van een industriële look te voorzien. Dit kun je doen door middel van grijze verf. Sikkens verf en Wijzonol verf worden veel voor dit soort doeleinden gebruikt. Je kunt de wanden ook voorzien van betonstuc. Dit geeft een decoratief effect, waardoor jouw muren een betonlook krijgen. Ook leuk is een industrieel behang met een bakstenen patroon of het plaatsen van een echte bakstenen wand in de ruimte. Daarnaast behoort de vloer ook tot de basis. Wil je een echte industriële vloer, dan kun je het beste voor een betonnen vloer of gietvloer kiezen, maar ook een mooie houten vloer past perfect bij deze stijl.

betonlook verf

De meubels voor jouw industriële huiskamer

Heb je een mooie basis, dan kun je kijken naar meubilair dat bij deze stijl past. Kies ervoor om een leren bank of fauteuil toe te voegen, zodat jouw ruimte een stuk stoerder oogt. Ook meubels met metalen of stalen frames mogen niet ontbreken. Denk aan een houten tafelblad met een stalen frame of eetkamerstoelen met een leren zitvlak en stalen poten. Voeg extra sfeer toe aan de ruimte met een kleed. Zo geef je de woonkamer een warme uitstraling en wordt het niet een te strak geheel. Ook vintage meubels worden veel gezien bij deze stijl. Ga voor originele lockers, een apothekerskastje of plaats ouderwetse koffers in een hoek. Bij kringloopwinkels zijn vaak mooie pareltjes te vinden. Qua verlichting kun je denken aan oude fabriekslampen en retrolampen. Hang twee fabriekslampen boven de eettafel voor een sfeervol effect. Ook een filmlamp of bouwlamp kun je mooi neerzetten in een hoek.

Wil jij ook een industriële huiskamer? Ga dan aan de slag met onze tips en haal de industriële stijl in huis!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline