4 tips voor een geweldig verjaardagsfeestje in de coronatijd! 0

4 tips voor een geweldig verjaardagsfeestje in de coronatijd!

Door de huidige coronamaatregelen is het vieren van een verjaardagsfeestje helaas minder vanzelfsprekend. Betekent dit dat we onze verjaardagen maar zonder nadenken voorbij moeten laten gaan? Gelukkig niet! Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om je verjaardag toch nog te vieren. Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM natuurlijk. Maar hoe pak je dat precies aan? Waar moet je aan denken?  

Volgens Nederlandse traditie vieren veel mensen hun verjaardag traditiegetrouw met de mensen die hun dierbaar zijn. Gezellig met z’n allen in een kring en lekkere hapjes en drankjes. Met een vrolijk tafelzeil op tafel en de nodige grapjes en anekdotes die verteld worden. Helaas lijkt dit alles dit jaar niet mogelijk te zijn. Gelukkig kunnen wij je geruststellen. Met de nodige aanpassingen kan jouw verjaardag namelijk gewoon doorgaan. Zij het in aangepaste versie. In dit artikel geven we enkele tips voor een spetterend verjaardagsfeest in de coronatijd.

1.    Huidige richtlijnen

Maar wat zegt de overheid momenteel over het vieren van een verjaardag of ander feestje? Door de huidige versoepelingen is gelukkig meer mogelijk dan enkele maanden geleden. Toen werd bijvoorbeeld aangeraden om niet meer dan drie bezoekers uit te nodigen. Inmiddels mag je een onbeperkt aantal mensen ontvangen. Mits je uiteraard wel rekening houdt met de 1,5 meter regeling. Hier wordt zolang er geen sprake is van overlast ook verder niet op gecontroleerd.

Helaas betekenen deze richtlijnen wel dat je minder mensen kunt uitnodigen dan je gewend bent. Zeker wanneer je over een kleine ruimte beschikt en daardoor de 1,5 meter regeling niet kunt naleven. Blijf daarom je gezonde verstand gebruiken en bekijk goed wat er wel en niet mogelijk is.Huidige richtlijnen

2.    Ontvang visite verspreid over de dag

Waar je normaal gesproken wellicht een heel huis vol visite had is dit nu waarschijnlijk een minder goed idee. Probeer daarom samen met de visite een bezoekersregeling af te spreken. Door de toestroom van visite te verspreiden over één of meerdere dagen is het gemakkelijker om de nodige afstand te houden.

Houd tevens rekening met mensen die in de risicogroep vallen of die kwetsbaar zijn door hun leeftijd. Voor hun is het wellicht minder verstandig om te komen. Je kunt er ook voor kiezen om deze mensen op een later tijdstip zelf (op gepaste afstand) te bezoeken. Zo komen ze niet in aanraking met een grotere groep.

3.    Buiten vieren

in de zomer jarig zijn heeft natuurlijk altijd al zijn voordelen, maar nu zeker. De kans is namelijk groot dat het weer goed is en je het feestje in de tuin kunt vieren. Zo beschik je niet alleen over meer ruimte, maar geniet je ook nog eens van de nodige frisse buitenlucht. Kleed de tafel leuk aan met kleurrijke placemats en serveer heerlijke hapjes. Dan merk je bijna niets meer van de beperkingen en is het een verjaardagsfeestje als geen ander.

4.    Sla extra desinfecteermiddelen in

Het is tevens belangrijk om op de hygiëne tijdens je feestje te letten. Laat visite bijvoorbeeld bij binnenkomst de handen desinfecteren en vermijd het geven van drie zoenen. Sla tevens extra schoonmaakmiddelen in om de ruimte nadat de visite weg is nog eens goed te desinfecteren. Dan ben je helemaal klaar voor een nieuwe ronde bezoekers en waarborg je niet alleen hun veiligheid, maar ook die van jezelf.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline