5 tips om te besparen op de vaste lasten 0

besparen vaste lasten

Besparen op de vaste lasten, het klinkt ontzettend eenvoudig maar is het allerzins niet. Nu alles in ons leven duurder lijken te worden, is het fijn om ergens op te kunnen besparen. Maar waar begin je dan? Hoe hou je een extra zakcentje over om lekker te kunnen sparen, op vakantie te kunnen gaan of die lang gewenste verbouwing eindelijk uit te voeren? Besparen, besparen en besparen! Een beter antwoord kunnen we helaas niet geven. Maar hoe doe je dit dan? En waar denk je dan aan? Bespaar je enkel op de grootste vaste lasten zoals je energierekening? Of ga je nog veel verder en besteed je ook aandacht aan de huidige zorg- en autoverzekering? In dit artikel geven we 5 tips om eenvoudig meer geld op de vaste laten te besparen.

1.         Besparen op gas, water en licht

De grootste kostenpost van vrijwel iedere Nederlander: gas, water en licht. Vooral de prijzen voor gas en elektra is de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit komt doordat onze huidige grondstoffen uitgeput raken. Om het voor mensen aantrekkelijker te maken om voor duurzame alternatieven te kiezen, zal de prijs hoger moeten worden. Dit zien we dan ook duidelijk terug in de hedendaagse prijzen voor gas en licht.

Gelukkig zijn er enorm veel manieren om hierop te besparen. Hier hoef je geen enorme veranderingen voor te maken. Enkel energiebewuster leven is vaak al voldoende. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle lampen zijn uitgeschakeld voordat je naar bed gaat of van huis vertrekt, zet de verwarming eens een graad lager dan je gewend bent en zet apparaten helemaal uit, in plaats van op stand-by. Het zijn vaak al de kleine dingen die tot tientallen euro’s besparing per jaar kunnen leiden.

Besparen op gas, water en licht

2.         Autoverzekering vergelijken

Vrijwel ieder Nederlands gezin heeft tegenwoordig één of meerdere auto’s. We weten dan ook allemaal dat een auto maandelijks veel geld kost. Hierbij denken we niet eens direct aan brandstof, maar meer aan verzekeringen en onderhoudskosten. Met een goedkope autoverzekering kan je per maand eenvoudig tientallen euro’s besparen. Op jaarbasis zorgt dit voor een fikse besparing. Hierbij is het vooral belangrijk dat je van de juiste dekking geniet. Veel auto’s in Nederland zijn oververzekerd. Hierdoor zijn de premiekosten torenhoog en verdien je dit nooit meer terug, ook niet als de auto total loss verklaard zou worden. Autoverzekeringen vergelijken en de goedkoopste uitzoeken biedt dan de oplossing. Laat je ook goed informeren over de benodigde dekkingsgraad.

3.         Weekboodschappen

Besparen op de weekboodschappen kan enorm veel geld opleveren. Toch vinden veel mensen dit lastig. De meeste mensen beschikken over een week- of maandbudget en proberen hier zoveel mogelijk in te blijven. Maar wat als je iedere week voor 10 euro minder boodschappen kon doen? Dat zal al snel 520 euro besparing per jaar opleveren! Een mooi bedrag om leuke dingen van te doen of voor grotere uitgaven te sparen. Maar hoe bespaar je precies op de weekboodschappen?

weekboodschappen

De beste tip die we jou kunnen geven is het maken van een lijstje en alle boodschappen in één keer doen! Als je meerdere keren per week naar de supermarkt gaat, is de kans groot dat je met meer dingen thuiskomt dan nodig is. Ook als je zonder lijstje vertrekt, ben je eerder geneigd om onnodige spulletjes me te nemen. Door deze kleien aanpassingen te maken, bespaar je al snel enkele euro’s per week!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline