Alles wat je moet weten over laser afstandsmeters 0

Alles wat je moet weten over laser afstandsmeters

Afstandsmeters zijn zowel voor doe-het-zelvers als professionals een fijn hulpmiddel tijdens het klussen. Een laser meter wordt gebruikt bij het meten van de afstand tussen bepaalde punten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het berekenen van de inhoud en oppervlakte van een ruimte of bij het bepalen hoeveel materialen je nodig hebt bij het maken van een speciale constructie. Natuurlijk kan je hier ook standaard materialen voor gebruiken. Een duimstok of rolmaat kunnen even goed werken. Snel is het echter niet. Zeker niet als het om grote afstanden gaat. Bovendien moet je vaak nog zelf complexe berekeningen maken, waardoor meetfoutjes snel kunnen ontstaan. Een afstandsmeter lost dit probleem gemakkelijk op.

Overweeg jij om een afstandsmeter te kopen? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij zetten alles wat je moet weten op een rijtje.

Hoe werkt een laser afstandsmeter?

Afstandsmeters zijn handige hulpmiddelen om snel over een correcte meting te beschikken. Maar hoe werkt dit eigenlijk precies?

De meeste mensen zullen over een laser afstandsmeter beschikken. Er is nog wel een ander soort, de zogenaamde ultrasonische meter, maar deze werkt enkel onder speciale omstandigheden nauwkeurig. Een laser meter is daarom in de meeste gevallen een betere keuze.

Dit geavanceerde meetinstrument werkt middels een lasersignaal. Je richt eerst de laserstraal op het exacte punt waar jij de afstand van wilt berekenen. Vervolgens zal de laserstraal naar de gerichte afstand worden gericht, waarna er een weerkaatsing volgt. De tijd van de weerkaatsing wordt vervolgens opgenomen in de digitale afstandsmeter. Het apparaat maakt vervolgens zelf een nauwkeurige berekening en laat vervolgens de exacte afstand op het display zien.

Meerdere functies

Afstandmeters worden natuurlijk gebruikt bij het meten van een afstand, maar wist je dat er tegenwoordig ook zeer geavanceerde meetinstrumenten bestaan die over meerdere functies beschikken? Denk bijvoorbeeld aan een optel- en/of atrekfunctie. Dit is zeer handig in kamers met hoeken en andere kamerdiagonalen. Ook zijn er afstandsmeters die zelf de oppervlakte en inhoud van een ruimte kunnen bepalen. Hierdoor word je zelf niet meer aan het werk gezet met een rekenmachine en worden onhandige meetfoutjes eenvoudig voorkomen.

Uiteraard betaal je wel een meerprijs als je over een geavanceerde afstandmeter wil beschikken. Bedenk daarom goed welke functies van pas komen en waar je de afstandmeter voornamelijk voor wilt gebruiken. Als je deze enkel bij standaard klusjes in en om het huis gebruikt, zal je waarschijnlijk aan een simpel model meer dan genoeg hebben.

Voordelen van afstandsmeters

Maar waarom een vernuftig meetinstrument aanschaffen als je een afstand meten ook heel goed met goedkopere materialen kunt doen? Wij zetten de 3 grootste voordelen van een laserafstandsmeter voor je op een rijtje:

  1. Als je grote afstanden moet meten is het vaak lastig om dit alleen te doen. Hierdoor ben je al snel verplicht om hulp in te schakelen. Een laserafstandsmeter stelt je echter in staat om ook alleen de exacte afstand te bepalen. Je hoeft je dus nooit meer in alle bochten te wringen om je rolmaat goed neer te leggen. Hoe fijn is dat?
  2. Meetfoutjes worden met een afstandsmeter voorkomen. Wanneer je een kleine klus uitvoert, zal een meetfoutje er misschien niet echt toe doen. Maar bedenk nu eens dat je een grote constructie bouwt. In huis of in de tuin. Dan kan een meetfoutje de constructie negatief beïnvloeden, waardoor er zelfs gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Met een afstandsmeter los je dit probleem eenvoudig op.
  3. Een afstandsmeter kan voor heel veel andere dingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het berekenen van de oppervlakte of inhoud van een ruimte. Ideaal als je niet weet hoeveel verf of laminaat je in huis moet halen. Even snel de laserafstandsmeter op zijn plaats zetten en je weet precies wat je nodig hebt!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline