De populariteit voor de boomstamtafel verklaard 0

Steeds vaker zien we prachtige boomstamtafels de Nederlandse interieurs verrijken. Ook in de huidige woontrends zijn deze tafels zeer geliefd. Maar wist je dat de originele boomstamtafel eerst enkel werd gebruikt als picknicktafel? Dit was een simpele tafel die enkel was bedoeld voor buiten. Hiermee werd het voor mensen makkelijker gemaakt om snel een fijne lunch buitenshuis te nuttigen. Ook het design was toen nog heel eenvoudig. Slechts een paar houten planken werden aan elkaar gemonteerd in de vorm van een tafel. En voilà: de eerste boomstamtafel was geproduceerd!

Het gevolg van dit idee? Mensen waren zo enthousiast over de authentieke uitstraling dat ze deze tafel ook wel in huis wilden verwelkomen. Gelukkig maar. Want inmiddels kunnen we genieten van een hele mooie trend. Met een boomstamtafel van Goosens Wonen & Slapen haal jij één brok natuur in huis.

boomstamtafel salontafel

Drang naar duurzaamheid

Vanwaar de populariteit voor de boomstamtafel? Eigenlijk moet je dit antwoord dichter bij jezelf zoeken. De afgelopen jaren zijn we steeds meer in de ban geraakt van duurzaam leven en het vinden van milieuvriendelijke oplossing. Anno 2019 lijkt dit echt zijn top te hebben bereikt. Nederlanders zijn massaal bezig om hun huis en werk te verduurzamen. We kunnen spreken van het ‘nieuwe leven’.

Nu eerlijke materialen, recyclage en eerbied voor het oude een belangrijke rol speelt, is het eigenlijk geen wonder dat we de boomstamtafel massaal in het hart hebben gesloten. Deze beantwoord onze drang naar duurzaamheid volledig. Met een boomstamtafel geniet je niet alleen van een ware eyecatcher, maar voldoe je ook nog eens aan de eisen om duurzaam te leven.

Kenmerkend voor een boomstamtafel

Boomstamtafels beschikken over een aantal opvallende kenmerken. Het meest opvallendste is misschien dat een boomstamtafel slechts uit één stuk hout gezaagd wordt. Meestal wordt hiervoor de lengte van de boomstam gebruikt. Hierdoor heb je bijvoorbeeld ook weinig in te brengen als het gaat om de breedte van de tafel. Dit ligt immers aan de dikte van de boom zelf. Natuurlijk kan de lengte altijd naar wens worden aangepast door de meubelmaker.

Daarnaast is een boomstamtafel ook altijd uniek. Deze geniet van veel meer uniciteit dan elke andere tafel. Iedere boomstamtafel beschikt immers over een andere uitstraling, net zoals geen enkele boom hetzelfde is. Zelfs twee tafels die uit dezelfde boom worden gezaagd zullen over kleine verschillen beschikken. Zo is de nerfstructuur in de boom natuurlijk niet aan iedere zijde gelijk. kenmerken boomstamtafel

Een boomstamtafel is een ware eyecatcher in iedere woon- en eetkamer. De tafel straalt puur natuur uit. De oneffenheden die in iedere boomstam te vinden zijn, zorgen nu juist voor karakter op het tafelblad.

Veelzijdig

Een boomstamtafel is voor meerdere doeleinden geschikt. Meestal wordt deze ingezet als eettafel, maar deze kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om aan te vergaderingen. Het tafelblad is immers zeer breed en groot, hierdoor kunnen veel mensen tegelijkertijd aan de tafel plaats nemen. Bovendien zal niemand opmerkingen maken, want de tafel zal direct de adem benemen!

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een kleinere boomstamtafel aan te schaffen. Hierbij is het blad niet in de lengte uit een boomstam gesneden, maar in de breedte. Dit is het perfecte formaat voor een bijzettafel of salontafeltje.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline