Een hoekbank of toch een loungebank: zo maak je de beste keuze 0

Een hoekbank of toch een loungebank-

Ben je van plan om een nieuwe hoekbank of loungebank te kopen? Bij het kopen van een nieuwe bank is het altijd van belang om met een aantal aspecten rekening te houden. Daarbij let je niet alleen op je persoonlijke wensen, maar ook op de grootte van je woonkamer. Uiteraard houd je ook rekening met het aantal zitplaatsen. Zo zijn hoekbanken ideaal als je een groot huishouden hebt. Ontdek hier een aantal tips om de beste keuze tussen een hoekbank en een loungebank te maken.

Hoekbank versus loungebank

Een hoekbank biedt optimaal comfort en is royaal in aantal zitplaatsen. Een loungebank is ideaal om te relaxen en op te hangen. Een hoekbank geeft een knus gevoel en heeft als voordeel dat je er veel kussens op kwijt kan. Bovendien is dit type bank door de samenstelling multifunctioneel en tijdloos te noemen. Een loungebank is een prima keuze als je graag languit of onderuitgezakt op de bank wilt liggen. Daar is een loungebank namelijk weer meer geschikt voor dan een hoekbank.

Hoekbank versus loungebank
Een hoekbank is verder vaak wat groter, maar wel perfect om in een hoek van je woonkamer neer te zetten. Verder is het zo dat je bij het kopen van een hoekbank vaak geen andere zitmeubels koopt als je een kleine woonkamer hebt. Je zorgt daarmee voor een optimaal ruimtelijk effect. Het is ook nog zo dat een hoekbank veel ruimte in beslag neemt en daarom in de woonkamer soms alleen geschikt is om op één plek neer te zetten.

Loopruimte bij hoekbank of loungebank

Er zijn verschillende mogelijkheden om tot de ideale keuze te komen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om na te gaan hoe groot je de hoekbank of loungebank wenst. Bepaal daarom eerst de ruimte die je in je woonkamer hebt. Bij het kopen van een hoekbank of loungebank is het van belang dat je 60 cm tot 80 cm aan ruimte overhoudt. Dat is om in een optimale loopruimte te voorzien. Tussen de tafel en de bank is het aan te raden om minimaal 40 cm ruimte over te houden. Schrijf de maten op en neem als je naar Seats and Sofas gaat voor de zekerheid je rolmaat naar de showroom mee. Denk ook na over het minimale aantal zitplaatsen.

Let op het materiaal, design en de kleur

Bij het kopen van een hoekbank of loungebank is het belangrijk om op het materiaal te letten. Heb je kinderen of huisdieren dan is de kans groter dat je met vlekken op de bank te maken krijgt. Een bank van leer is in dit geval ideaal. Denk er bij de aanschaf van een bank met katoenen bekleding om dat de kleur ervan veel sneller vervaagt als je een zonnige woonkamer hebt. Mocht je vaak een spijkerbroek een dragen dan is een bank met een hele lichte stoffering niet aan te raden. Ten aanzien van het design en de kleur is het belangrijk dat je deze afstemt op de meubels die er al in je woonkamer staan. Dan creëer je met de aankoop van een nieuwe hoekbank of loungebank een mooie eenheid in stijl.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline