Laat je platformlift met je interieur matchen 0

platformlift

Een platformlift ‘de’ optie om de toegankelijkheid in huis te verbeteren.

Krijg je plotseling te maken met mobiliteitsverlies ‒ door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval ‒ of ben je gewoon van plan om oud te worden in je vertrouwde woonomgeving, dan rijst de vraag waarschijnlijk: welke opties heb ik om mijn huis toegankelijker te krijgen? En het is misschien dat dit soort voorzieningen problematisch kunnen zijn ‒ om comfortabel gebruik van te kunnen maken ‒ binnen standaard ontworpen huizen met complexe indelingen.

Zoals steile trappen of misschien een badkamer op de de bovenverdieping. Helaas denken veel mensen dat er in hun huis geen aanpassingen meer mogelijk zijn. En denken genoodzaakt te zijn hun huis te moeten verlaten waar ze zo gehecht aan zijn; nemen daardoor hun toevlucht tot een aangepaste of 55+ woning. Het goede nieuws is dat door een paar aanpassingen je de woning niet hoeft op te geven.

Er zijn verschillende soorten renovaties, zowel groot als klein, die je huis een stuk leefbaarder kunnen maken met je mobiliteitsprobleem. Een populaire optie is om te overdenken is: het nemen van een platformlift voor thuis. Het vereist enige werkzaamheden om te installeren, maar daarna kan je als bewoner jezelf makkelijker verplaatsen van de ene verdieping naar de andere.

Welk model platformlift is het meest geschikt voor mijn woonruimte?

Het kritieke punt hiervan is de grootte van de lift. Past deze wel in de beschikbare ruimte? Vraag daarom altijd aan het installatiebedrijf een haalbaarheidsonderzoek. En indien nodig een technische tekening om precies te laten zien hoe de lift geïnstalleerd zal worden. En hoe deze zal voldoen aan alle individuele behoeften. Wat niet vergeten mag worden is dat een platformlift toegang tot stroom nodig heeft.

Is dat niet in de buurt dan zullen daar extra voorzieningen voor getroffen moeten worden. Gaat de platformlift aan de buitenkant van het huis gebruikt worden, dan moet men rekening houden met extra items, zoals bijvoorbeeld een bewegingssensor met verlichting voor het donker worden. Of een overkapping als bescherming tegen weersomstandigheden. Overweeg ook of er misschien een vergunning nodig is om de lift te installeren.

Waar je ook aan moet denken is dat alle liften gewichtslimieten hebben en het is van essentieel belang dat je je daarbinnen bevindt wanneer er gebruik van gemaakt wordt. Dit is niet altijd eenvoudig, want je eigen gewicht, de rolstoel en het gewicht van een verzorger doen de kilo’s aardig oplopen. Zorg er dus voor dat de lift die je kiest voor voldoende flexibiliteit zorgt, voor nu en in de toekomst.

platformlift voorbeeld

Laat je platformlift met je interieur matchen.

Platformliften zijn er in verschillende uitvoering. Als het gaat om een rechte trap, een trap met een bocht of een ontoegankelijke garage, het zijn allemaal reële architectonische obstakels voor gehandicapten en ouderen. Voor elke obstakel is wel een platformlift ontwikkeld. Zelfs als er geen stroom voorhanden is zijn er makkelijke stand-alone platformliften die je helpen een hoogteverschil te overbruggen. Voor situaties waarin een rolstoelgebruiker op verschillende niveaus veilig moet kunnen navigeren, kun je vertrouwen op platformliften van triwatrapliften.nl.

Deze zeer veelzijdige ontwerpen van deze verticale, rechte of gebogen platformliften kunnen worden aangepast aan vrijwel alle project- en esthetische vereisten. Elke lift is makkelijk toegankelijk door de schuine oprij-elementen en de platform afmetingen zijn optioneel in verschillende groottes verkrijgbaar. Door de opklap mogelijkheid bespaart men ruimte, zodat niet iedereen last heeft met het gebruiken van de trap.

Energie verbruik is laag, als een gelijkwaardig normaal huishoudelijk verbruik. De systemen zijn praktisch geruisloos, waardoor niemand verder in huis of bij de buren geluidsoverlast zal ervaren. Het is gebruikelijk en verstandig om één keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij standaard gebruik, om ongemakken en problemen te voorkomen. Een platformlift zorgt voor bepaalde onafhankelijkheid, zodat je niet verplicht bent te verhuizen naar een aangepaste woning.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline