Laat jouw woning stralen met deze tips voor LED strips 0

Laat jouw woning stralen met deze tips voor LED strips

LED strips zijn een leuke manier om jouw woning een beetje extra sfeer en gezelligheid te geven. Door hun veelzijdigheid kun je ze op heel wat verschillende manieren inzetten. Bovendien zijn ze ook nog eens energiezuinig en gaan ze lang mee. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw LED strips goed tot hun recht komen? Hoe zorg je ervoor dat ze niet als een onnodige accessoire voelen? In deze blog geef ik handige tips die ervoor zorgen dat jouw LED strips de blikvanger van jouw woning worden.

1. Creëer de juiste sfeer

LED strips kunnen perfect gebruikt worden om een bepaalde sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige sfeer in de zithoek, of een ontspannende sfeer in de slaapkamer. Stem de kleur van de LED strips af op de gewenste sfeer. Blauw en groen hebben een rustgevend effect en passen bijvoorbeeld perfect in de slaapkamer. Warme kleuren, zoals oranje en geel stralen dan weer gezelligheid uit en zijn ideaal in de woonkamer.

2. Verlicht jouw kunstwerken

LED strips zijn ook geschikt om jouw kunstwerken in de spotlights te zetten. Plaats enkele LED strips onder jouw favoriete schilderij of fotokader. Je zal zien dat ze zo nog meer tot leven komen en dat jouw muur er meteen een stuk mooier uitziet. iervoor kun je bijvoorbeeld ledstrips 10 meter gebruiken.

3. Plaats LED strips in functionele ruimtes

Ook in functionele ruimtes, zoals de keuken en de badkamer kunnen LED strips bijzonder handig zijn. Plaats ze onder de keukenkastjes om jouw werkruimte te verlichten of verricht ’s nachts rustig al jouw badkameractiviteiten onder subtiel LED licht.

4. Maak er een lichtplan van

LED strips zijn pas echt efficiënt wanneer je er een lichtplan voor maakt. Door een lichtplan te maken wordt er bekeken accuraat hoeveel LED strips je nodig hebt en waar je ze het best plaatst. Zo kun je besparen dankzij een gerichtere verlichting in plaats van overal aparte lampen te plaatsen.

5. Kies voor kwaliteit

Het kiezen van de juiste LED strips is niet altijd eenvoudig. Goedkope varianten kunnen soms wel eens tegenvallen qua afwerking of lichtkwaliteit. Zorg er daarom voor dat je kiest voor kwalitatieve LED strips met een goede afwerking. Een tip? Ga langs bij een speciaalzaak, zoals LED24 zo ben je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

LED strips zijn een multifunctionele en sfeervolle oplossing om jouw woning een leuke extra touch te geven. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, lengtes en modellen waardoor je ze op heel wat verschillende manieren kan inzetten. Of je ze nu functioneel wil inzetten of als extra sfeerverlichting, met deze tips laat je jouw LED strips perfect tot hun recht komen!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline