Nieuwe trend: een boomhut voor in de tuin 0

boomhut in de tuin

Het is misschien wel de droom van elk kind: een boomhut in eigen tuin. Inmiddels is het een ware trend geworden om zelf een boomhut te maken in de tuin. Niet zo gek natuurlijk. Zelf heb je vast ook genoeg herinneringen waarin je samen met vriendjes en vriendinnetjes hele dagen doorbracht in een zelfgemaakte blokhut. Samen genieten van een eigen onderkomen, weg van al die vervelende volwassenen die het altijd beter wisten. Een boomhut spreekt tot de verbeelding van kinderen. Zeker als er ook geen bos in de buurt is, is een boomhut in de tuin de ideale oplossing. Zo kan je als ouders toch nog een beetje een oogje in het zeil houden en hebben de kids een heel eigen optrekje. Zoek je een fijn plekje in de tuin in de winter? Het is zelfs mogelijk om isolatie en verwarming aan te brengen in een blokhut. Zowel je kinderen als jij zullen hier gretig gebruik van maken. Zeg nou zelf: wat is er nou mooier dan het gevoel dat je in de lucht zweeft terwijl op de grond sneeuwvlokken langzaam een witte wereld vormen.

Voordelen van een boomhut in de tuin

Een boomhut in de tuin brengt een hoop plezier met zich mee voor jong en oud. KARWEI tuinideeën geeft genoeg inspiratie voor een leuke tuin met boomhut. Het is erg fijn dat je er zelf soms ook eens gebruik van kan maken! Op je vrije dag heerlijk een boekje lezen in de boomhut terwijl de wind langs je raast en niemand je verder kan zien? Dat spreekt niet alleen tot de verbeelding van de kinderen, maar ook van ons volwassenen! Dat is toch een heerlijk gevoel? Zeker na een hele drukke werkweek. Even ontspannen en alleen tot rust komen met een flinke bak koffie of thee. Daarnaast brengt het ook veel voordelen met zich mee voor de ontwikkeling van de kinderen. Ik heb ze op een rijtje gezet.

  • Het spreekt de fantasie van kinderen aan. Het belang van spel in de ontwikkeling van kinderen is algemeen bekend. Doordat ze zelf een fijn optrekje moeten creëren, zullen ze eerder geneigd zijn om hun fantasie in te schakelen. Geen torenhoog speelgoed of gameconsoles in de buurt. Je zal het dus echt zelf fijn moeten maken. Dit levert al snel een paar piraten of prinsessen op die de boomhut bestormen.
  • De kinderen vinden een eigen vorm van zelfstandigheid. Met een boomhut in de tuin zal je al snel de vraag krijgen of ze een keertje mogen slapen in de hut of hun avondeten daar mogen eten. Daarnaast kan je aanvoeren dat dit hun eigen plekje is en dat zij er goed voor moeten zorgen. Dit zorgt er langzaam voor dat ze meer verantwoordelijkheidsgevoel krijgen.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een boomhut in de tuin?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of het plaatsen van een boomhut mag volgens de gemeente. In de meeste gevallen is dit geen probleem, omdat de boomhut rust op palen via de grond. Dit is dan een staand ontwerp en vormt geen problemen. Het is wel belangrijk om dit nog even extra te controleren om nare verrassingen te voorkomen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline