Verlichting in je huis, wat kan je doen? 0

verlichting huis

Verlichting is van groot belang in een huis. Al wordt dit vaak een beetje vergeten. Ga je voor een grote aanwezige lamp of kies je liever voor een aantal spotjes in het plafond. En dan is nog de vraag voor wat voor soort licht je kiest, bijvoorbeeld wit licht of liever geel licht. Daarnaast is het ook van beland dat je genoeg licht in huis hebt. Licht is dus heel belangrijk, maar vaak wel heel lastig. Hieronder enkele ideeën wat betreft verlichting in huis.

LED spots

LED spots geven vaak veel licht en zijn mooi weg te werken in het plafond. Het ziet er strak en mooi uit. Ook kan je er vaak meerdere naast elkaar plaatsen, zodat het genoeg licht geeft om de ruimte te verlichten.  Hierdoor hoef je geen grote lamp te plaatsen maar kan je vanaf boven, het plafond, zorgen voor veel licht. Dit is bijvoorbeeld handig in een keuken of gewoon een woonkamer.

Hieronder staan een aantal redenen om voor Philips LED-spots te kiezen.

–                LED spots geven warm en wit licht. Ook zijn ze direct op sterkte en van hoogwaardige kwaliteit.
–                LED spots zijn erg zuinig en gaan erg lang mee. De levensduur is maximaal 30 jaar.  Daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend duurzaam.  Zo kan je tot wel 90% aan energie besparen.
–                LED spots zijn dimbaar. Hierdoor kan je voor elke situatie de perfecte sfeer creëren.

philips led-spots

De Staande industriële lamp

Tegenwoordig zijn industriële lampen helemaal in.  In vergelijking met LED spots is dit totaal anders. Een mooie driepoot lamp met een grote stalen kap is dan eigenlijk ook niet meer weg te denken uit de meeste woonkamers. Deze kan je heel leuk bij de bank zetten, maar ook gewoon in een loze ruimte in de woonkamer. Deze lampen geven vaak minder licht in spots, maar is zeker erg leuk. Ze zijn vaak te vinden in natuurlijk kleuren als bruin en roest kleur. Dit hoort ook bij de stijl van een industriële inrichting.  Het materiaal wat vaak gebruikt wordt bij deze lampen is metaal.

industriele hanglamp

De landelijke hanglamp

Bij het creëren van een gezellige en warme sfeer mag een landelijke hanglamp eigenlijk niet ontbreken.  Deze lampen zijn stijlvol, maar toch ook een beetje sober. Ze zijn vaak te vinden in natuurlijk kleuren als bruin. Daarnaast zijn deze lampen vaak gemaakt van natuurlijk materialen. Je ziet namelijk vaak hout en riet in de ontwerpen terugkomen.  Ook beton is een materiaal die vaak terug komt bij een landelijke inrichting.  Het nadeel ten opzicht van LED spots is dat hanglampen vaak minder licht geven dan de spots. Van de spots kan je er gemakkelijk meerder plaatsen, terwijl dit bij hanglampen veel lastiger is.

De  moderne hanglamp

De moderne hanglampen zijn vaak strakke ontwerpen met een minimalistische uitstraling.  In tegenstelling tot de andere soorten hierboven besproken wordt hier vaak gebruikt gemaakt van diepe kleuren. Moderne lampen hebben vaak wel een opvallend ontwerp.  Simpelweg passen moderne hanglampen dan ook het beste bij een moderne inrichting van het huis. Maar ook met een moderne hanglamp kan je LED spots goed combineren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline