Een Scandinavisch interieur naleven, hoe doe je dat? 0

Scandinavisch interieur

Als je een Scandinavische woning binnentreedt, vallen je onmiddellijk een paar elementen op: lichte kleuren, veel lichtinval en veel gebruik van hout. Heb je plannen om te verbouwen? Overweeg dan ook eens deze stijl. Het is een rustgevende stijl die heel trendy is. Deze stijl blijft gegarandeerd nog heel wat jaren meegaan!

Scandinaviërs houden van licht

Licht is belangrijk in Scandinavië. Ze krijgen sowieso al niet veel zonuren. Daarom richten ze hun woningen in met overwegend lichte kleuren: wit en licht grijs. Ze hebben bovendien hout in overvloed en gebruiken dit graag om hun huizen gezellig te maken. Dit zijn al twee elementen die je goed moet voor ogen houden als je een Scandinavische woning wilt inrichten. Bij nieuwbouw of als je gaat verbouwen, is het geen probleem om veel hout te gebruiken. Maar ook als je de interieurtrends wilt volgen en je kiest voor een Scandinavisch interieur, is dit niet zo moeilijk te realiseren.

Gezelligheid gaat boven alles

Een Scandinavisch interieur ziet er fris en wit uit met een minimalistische twist, zonder daarom koel over te komen. Er zitten altijd elementen in die het gezellig maken. Heb je een oude houten kast van oma of een bruin leren sofa? Deze passen perfect in een dergelijk interieur. Houten stoelen en houten bijzettafels geven het interieur onmiddellijk een warme uitstraling. Denk ook aan gebreide wollen dekentjes en kussens en bijvoorbeeld schapenvellen: ideaal om heerlijk te genieten bij de haard of een tegelkachel!

Etnische prints

Je ziet ook heel wat etnische prints in een Scandinavische wooninrichting. Vloerkleden met grote ruiten of geometrische tekeningen doen het goed!

Nieuwe kleuren en materialen

De Scandinavische stijl is vrij stabiel en volgt niet strikt de interieurtrends. Toch mag je gerust nieuwe kleuren en materialen gebruiken in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan de trendy ‘poederkleuren’, ook ‘kalkkleuren’ genoemd: vaal roze, licht grijsblauw of zacht pistache groen bijvoorbeeld. Voor dit jaar zijn er ook de fellere en eveneens trendy kleuren okergeel, turquoise blauw en zeeblauw. Gebruik deze opvallende kleuren als eyecatcher in jouw Scandinavische woning, maar overdrijf niet. Een paar accessoires per kamer zijn vaak al voldoende.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline