Het beste tuingereedschap voor beginnende tuinders: een sproeier, snoeischaar, heggenschaar en wat nog meer? 0

beste tuingereedschap

Als je in een tuincentrum staat duizelt je hoofd er al snel van, op elke hoek vind je rijen vol tuingereedschap en andere attributen. Kijk je links zie je een uitgebreide collectie van elektrische heggenscharen en kijk je rechts zie je snoeischaren, spades, gieters, sproeiers en nog veel meer. Waar moet je beginnen als je voor het eerst begint met tuinieren? Wat is allemaal nodig om je tuintje goed bij te houden en welke attributen kan je nog best even vergeten? Wij gingen op onderzoek uit!

heggenschaar black decker

Een elektrische heggenschaar

Als je de trotse eigenaar bent van een mooie haag in de voortuin is het belangrijk om deze ook goed bij te houden. Het kopen van een elektrische heggenschaar is dan ook geen overbodige luxe. Je wilt immers niet dat er wildgroei ontstaat en dat er over enkele maanden een heel bos door je voortuin loopt en dat de buren ook overlast krijgen van jouw heg. Daarnaast creëert een mooie heg ook nog eens een prachtige serene uitstraling voor jouw huis.

makita heggenschaar

Snoeischaren

Of je nu houdt van tuinieren of niet: je komt er niet onderuit om enkele tuingereedschappen aan te schaffen. Snoeischaren zijn altijd handig om in huis te hebben, zelfs als je zelf niet heel veel groen in de tuin hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan overwoekerende takken van de buren. Deze kan je netjes weghalen met een snoeischaar zonder weer die oude schaar bot te maken. Ook als je zelf groen in de tuin hebt staan is het ideaal om zo gemakkelijk trim- en snoeiwerkzaamheden te verrichten. Ook het verwijderen van dode groei en ziektes aan een plant is een peulenschil met behulp van een setje snoeischaren. Met een set snoeischaren doe je jaren, dus je geld haal je er dubbel en dwars uit!

Een sproeier of tuinslang

Planten leven op water en zonlicht. Als aan een van de elementen niet wordt voldaan, zal je tuin al snel een dode en kille sfeer krijgen. Om dit te voorkomen is het van groot belang om het waterafvoer naar je tuin zo gemakkelijk mogelijk te maken. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om elke dag met een paar emmers in de weer te gaan, maar dit kost al snel een hoop tijd en moeite. Met behulp van de juiste tuinslang of sproeier zorg jij ervoor dat je planten binnen no-time weer rechtop staan. Sproeiers en tuinslangen hoeven echt niet duur te zijn. Hier zijn heel veel verschillende prijsklassen in, als beginnende tuinder hoef je dan ook helemaal niet zo duur uit te zijn.

sproeier

Een hark

Planten, bloemen en bomen kunnen in bepaalde jaargetijden veel rotzooi geven. Ook als je zelf geen groen in de tuin hebt, kan het zo zijn dat het vanaf de buren in jouw tuin terecht komt. Nu alleen nog een herfstachtige bries en je gehele huis ligt vol met bladeren. Om dit te voorkomen is het aan te raden om regelmatig je tuin aan te harken. Ook een hark hoeft geen dure uitgave te zijn en je hebt er jarenlang plezier van.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline